Алфитата ми направи следния номер днес изгасих я с пуснат климатик.Запалвам след 10мин. подавам газ да тръгна и изгасна при което се чу някъкъв странен звук на пластамаси(поне аз го определям като такъв) все едно се намества нещо запалвам пак оборотите падат и пак изгася викам честито тва беше.Сетих се че до сега несъм я загасял с пуснат климатик който да се пусне веднага при запалването дадох контакт изгасих климатика махнах ключа запалих на ново с изгасен климатик и всичко вече беше OK.Несъм опитвал повторно упражненето с пуснат климатик странна история някви идеи за случката от какво може да е породена или да му се е случвало на някой колега.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Изгасена с пуснат климатик
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от fakirastanly Покажи съобщениеАлфитата ми направи следния номер днес изгасих я с пуснат климатик.Запалвам след 10мин. подавам газ да тръгна и изгасна при което се чу някъкъв странен звук на пластамаси(поне аз го определям като такъв) все едно се намества нещо запалвам пак оборотите падат и пак изгася викам честито тва беше.Сетих се че до сега несъм я загасял с пуснат климатик който да се пусне веднага при запалването дадох контакт изгасих климатика махнах ключа запалих на ново с изгасен климатик и всичко вече беше OK.Несъм опитвал повторно упражненето с пуснат климатик странна история някви идеи за случката от какво може да е породена или да му се е случвало на някой колега.Last edited by alfista 96; d.m.y г., 20:24.Alfa Romeo 156 2.4JTD , 156 SW 2.4 JTD ,156 SW 1.9 JTD , 156 SW 1.9 JTD Q4 ,147 1.9 JTD
-
Запалих я пуснах клматика духа си студено когато се включва компресора се чува от вън щрак което е нормално си мисля при това щракване за момент мръдват оборотите надолу с много малко и после се връщат отново на 800 и малко отгоре.Вероятно моята грешка беше че я запалих с много консуматори климатик,музика и къси светлини.Alfa 147 JTD 16v 140hp Distinctive
0w40 Shell Helix Ultra
Comment
-
Първоначално публикувано от fakirastanly Покажи съобщениеЗапалих я пуснах клматика духа си студено когато се включва компресора се чува от вън щрак което е нормално си мисля при това щракване за момент мръдват оборотите надолу с много малко и после се връщат отново на 800 и малко отгоре.Вероятно моята грешка беше че я запалих с много консуматори климатик,музика и къси светлини.Alfa Romeo 156 2.4JTD , 156 SW 2.4 JTD ,156 SW 1.9 JTD , 156 SW 1.9 JTD Q4 ,147 1.9 JTD
Comment
-
Колега няма как климатика да ти пречи на мотора. Ако е блокирал и двигателя работи то пистовия ремък става на конци за секунди. Както и ти на ръка няма как да разбереш дали има проблем в компресора без да го свалиш.Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
Peugeot 508 RXH 02.2013
Comment
-
Първоначално публикувано от fakirastanly Покажи съобщениеАлфитата ми направи следния номер днес изгасих я с пуснат климатик.Запалвам след 10мин. подавам газ да тръгна и изгасна при което се чу някъкъв странен звук на пластамаси(поне аз го определям като такъв) все едно се намества нещо запалвам пак оборотите падат и пак изгася викам честито тва беше.Сетих се че до сега несъм я загасял с пуснат климатик който да се пусне веднага при запалването дадох контакт изгасих климатика махнах ключа запалих на ново с изгасен климатик и всичко вече беше OK.Несъм опитвал повторно упражненето с пуснат климатик странна история някви идеи за случката от какво може да е породена или да му се е случвало на някой колега.Първоначално публикувано от fakirastanly Покажи съобщениеЗапалих я пуснах клматика духа си студено когато се включва компресора се чува от вън щрак което е нормално си мисля при това щракване за момент мръдват оборотите надолу с много малко и после се връщат отново на 800 и малко отгоре.Вероятно моята грешка беше че я запалих с много консуматори климатик,музика и къси светлини.По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
Alfa Romeo 156 1.8ts 2001
Comment
-
Ако е било първо пускане на климатика (компресора) след зимния сезон, е много вероятно да се е получило високо налягане в системата, от което да се е затормозил компресора, а от там да са паднали оборотите на двигателя и - стоп.Високото налягане в системата обикновено става от "блокиране" на филтър - изсушителя или на елемент в нагнетателната част на системата.Затова вероятно в книжките на 156 - ците пише:LOOKING AFTER THE SYSTEMDuring the winter the climate control systemmust be turned on at least once amonth for about minutes.Before summer, have the system checkedat Alfa Romeo Authorized Service.
Аз лично, през зимата когато е по-топло си пускам климатика за 10-тина минути, когато се сетя за тази инструкция.
Ако проблема стане "хроничен" може би е добре да провериш наляганията (високото и ниското) на климатичната система на стенд.
Comment
-
Полезна информация
на братми за нисана информацията е сходна за климатика
Но в книжката на 147 пише и друго
TWO-ZONE CLIMATE CONTROL SYSTEM
IMPORTANT The climate control compressor only works with the engine running
and an outside temperature above 4°C.
спазваме твоя съвет но трябва да е и над 4°C
вероятна причниа е заради фреона R134a може и компресора дане бачка при ниски температури и да се спече.
А и аз бях надупил климатика на Low и Hi Fan което неспоменах по горе.
Ако има проблеми ще я заведа да я видят за сега бачка.Колко фреон сабира 147-цата че цената тук при нас е 40лв. за 100гр. при най печения майстор в града.Alfa 147 JTD 16v 140hp Distinctive
0w40 Shell Helix Ultra
Comment
-
Първоначално публикувано от Vlado A. Покажи съобщениеАко е било първо пускане на климатика (компресора) след зимния сезон, е много вероятно да се е получило високо налягане в системата, от което да се е затормозил компресора, а от там да са паднали оборотите на двигателя и - стоп.Високото налягане в системата обикновено става от "блокиране" на филтър - изсушителя или на елемент в нагнетателната част на системата.Затова вероятно в книжките на 156 - ците пише:LOOKING AFTER THE SYSTEMDuring the winter the climate control systemmust be turned on at least once amonth for about minutes.Before summer, have the system checkedat Alfa Romeo Authorized Service.
Аз лично, през зимата когато е по-топло си пускам климатика за 10-тина минути, когато се сетя за тази инструкция.
Ако проблема стане "хроничен" може би е добре да провериш наляганията (високото и ниското) на климатичната система на стенд.
Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
Peugeot 508 RXH 02.2013
Comment
-
Честно казано това ми звучи разумно постоянно да си бачка (като домашните климатици) но тук в Разград независимо от това което казват по ТВ-то зимата си е доста студ често се случва да е над - 20 °C сутрините (вчера беше -1 °C сутрина в 6:30 вечерта като ми се случи историята с изгасването беше 23°C ).Alfa 147 JTD 16v 140hp Distinctive
0w40 Shell Helix Ultra
Comment
-
Извинявам се, грешка! Взели са ми 50 лв. за 500 гр. преди 2 години, но плащаш само колкото са ти допълнили.
Процедурата е:
1. Изсмукват всичкия фреон от системата и го претеглят.
2. Пълнят колкото трябва + масло и индикатор за течове. Би трябвало да платиш само колкото са добавили.
3. Проверяват ВН и НН на системата.
На 147 не знам колко е количеството фреон в системата, но сигурно го пише някъде по табелките под предния капак (ако не са махнати). Иначе, някъде в Интернет ще намериш.Last edited by Vlado A.; d.m.y г., 17:08.
Comment
-
На 147 е 550гр. Какви са тея цени при вас на 100 гр. фреон не знам. Аз миналото лято като зареждах майстора ми обяви цена по 10 лв. на 100 гр и за цялата ми система понеже събира 550гр ми обяви 50 лв цена.Алфа Ромео 147 ТС 1.6 120 к.с. 2001г. "ГИ-Ловато"
Comment
-
Първоначално публикувано от Alexanderbb Покажи съобщениеПри мен климатроника седи на авто през цялата година. Компресора работи не само когато е топло а и при студено с цел да предотвратява постъпване на влага в купето и изпотяване на стъклата. Отделно на това в системата има пресостат който следи за ниско и високо налягане и изключва муфата на компресора.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщениеИма една температура под която компресорът не се пуска, независимо от състоянието на климатроника. Мисля, че беше +5 градуса.
Звука на пластмаси може да е от настройките на клапите, ако се е получил тотален срив в захранването.Last edited by lordliness; d.m.y г., 12:27.Не всички, които се скитат, са изгубени.
Comment
-
Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщениеА ако навън е 2 гр.в купето 26 и пуснеш климатика в режим на рециркулация?
Звука на пластмаси може да е от настройките на клапите, ако се е получил тотален срив в захранването.
Compressor engagement
The compressor is enabled with the:
evaporator temperature close to 5 ° C
defrost function selected
recirculation function switched off and outside temperature above 5 ° C.
The compressor is disabled with the:
recirculation function engaged and the outside temperature below - 5 ° C
recirculation function switched off and the outside temperature 3 ° C.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
Comment